Енергоефектконсулт

image1

Независим супервайзор

"Енергоефект Консулт" EООД, след спечелен конкурс, е Независим Супервайзор на 171 обекта към МИЕ по проект „Подобряване на енергийната ефективност в обществени сгради в Република България" V транш, финансиран от Международен фонд Козлодуй и Европейската банка за възстановяване и развитие.

През м. ноември 1999 г. българското правителство и Европейската комисия подписват споразумение, според което българското правителство поема твърд ангажимент за затваряне и извеждане от експлоатация на блокове 1-4 на АЕЦ "Козлодуй". Създаден е Международен фонд "Козлодуй" (МФК), администриран от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), за подпомагане дейностите по извеждане от експлоатация и намаляване на негативните последици от ранното затваряне на блоковете. Част от целите на МФК обхващат подпомагане при извършване на необходимото реконструиране, подновяване и модернизиране на секторите по производство, пренос и разпределение на енергия, както и подобряване на енергийната ефективност.

Една от целите на МФК е да подпомага необходимото реконструиране, подновяване и модернизиране на секторите по производството, преноса и разпределението на енергия, както и да подобрява енергийната ефективност.

Настоящият проект обхваща 171 публични сгради на територията на Република България, които са разделени на 4 лота:

  • Лот 1: Прилагане на мерки за подобряване на енергийната ефективност в Северозападен регион за планиране, включващ 36 подпроекта – 11 болници, 5 училища, 15 детски градини, 4 административни сгради и 1 читалище.

  • Лот 2: Прилагане на мерки за подобряване на енергийната ефективност в Югозападен регион за планиране, включващ 42 подпроекта – 19 болници, 9 училища, 4 детски градини, 10 административни сгради.

  • Лот 3: Прилагане на мерки за подобряване на енергийната ефективност в Южен централен регион за планиране, включващ 49 подпроекта – 9 болници, 17 училища и 6 административни сгради.

  • Лот 4: Прилагане на мерки за подобряване на енергийната ефективност в Северен централен и Североизточен регион за планиране, включващ 44 подпроекта – 11 болници, 15 училища, 15 детски градини, 2 административни сгради и 1 читалище.

Предвидените мерки за енергийна ефективност включват:

  1. Подмяна на дограма;
  2. Топлоизолиране на стени;
  3. Топлоизолиране подове/покриви;
  4. Подмяна/модернизация на отоплителна система;
  5. Енергийно ефективна оптимизация на електрически инсталации;
  6. Енергийно ефективна оптимизация на съществуващи вентилационно-климатични системи

Енергоефект Консулт" EООД, в ролята си на Независим Супервайзор, осъществява постоянен мониторинг и контрол на изпълнението на предвидените мерки за енергийна ефективност в 171 обекта. Подпомага и консултира МИЕ в процеса на изпълнение на проекта чрез експертния си потенциал. За всеки изпълнен обект одобрява и приема дейностите и издава Сертификат за изпълнение. Оценява очакваните енергийни спестявания и други ползи от приложените мерки за енергийна ефективност.

Нашата мисия

Спестяването на енергия и подобряването на вътрешния микроклимат е основна цел на екипа на ЕНЕРГОЕФЕКТ КОНСУЛТ ЕООД

Контакти:

гр. София,
ж.к. Красно село,
бл.184, ет.1, ап.1
Офис:
+359 2 955 60 93
E-mail:
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

  ISO9001 certified   Association for ecological engineering KNX Partner   Mittelstandsburo Balkan Handwerkskammer Koblenz